3.700 werknemers duurzaam naar het werk in Limburg

Door Lies Jans op 22 oktober 2018, over deze onderwerpen: Fietsbeleid, Hasselt, Limburg, Mobiliteit

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 963.687,21 euro uit als steun voor Limburgse bedrijven die het woon-werkverkeer duurzamer maken. Met die steun in de rug stimuleren de werkgevers hun werknemers om meer gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer, carpooling… “Deze oproep kan in Limburg liefst 3.700 werknemers overtuigen om wat vaker die auto aan de kant te laten staan en te kiezen voor een alternatief.”
Het Pendelfonds ondersteunt bedrijven en overheden die initiatieven nemen om het woon-werkverkeer duurzamer te maken. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts voorziet deze legislatuur 11 miljoen euro extra voor het fonds – en dus voor gerichte mobiliteitsingrepen op maat van bedrijven. “Deze oproep is vooral gericht naar projecten met een focus op bijvoorbeeld fietssnelwegen of op bedrijfsoverschrijdende samenwerking”, zegt Weyts. “Ik wil de Vlamingen stimuleren om ook in het woon-werkverkeer meer te kiezen voor de bus, de fiets of de step.”
16 Limburgse bedrijven krijgen nu, na de 11de oproep van het Pendelfonds, in totaal 963.687,21 euro financiële steun. Met dat geld investeren de bedrijven in een fietsaanbod, een verbeterde ontsluiting van het bedrijventerrein of ingrepen die de drempel verlagen voor bijvoorbeeld autodelen.
Carglass Hasselt leaset en onderhoudt met een steunbedrag van € 60.140 40 fietsen en 17 elektrische fietsen. Ze installeert daarenboven nog twee douches. Germinal Uitbreiding vzw gebruikt de middelen van het Pendelfonds voor onder andere de aankoop van 55 fietskluisjes en 35 lockers. ICT-bedrijf AariXa bvba uit Herk-de-Stad vergoedt met het subsidiebedrag onder andere het gebruik van het openbaar vervoer.
“Elk bedrijf kiest een eigen aanpak dat aansluit bij hun bedrijfscultuur, maar met datzelfde doel om het woon-werkverkeer duurzamer te maken”, zegt Weyts. “Door alternatieven slim te combineren, bereik je nu al vlotter en veiliger je werk.”

De volledige lijst vind je als bijlage in de zijbalk. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is