430.000 euro voor mobiliteitsoplossingen op maat van Limburgse bedrijven

Door Lies Jans op 23 oktober 2017, over deze onderwerpen: Fietsbeleid, Hasselt, Limburg, Mobiliteit

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 431.362 euro uit als steun voor Limburgse bedrijven die investeren in duurzaam woon-werkverkeer. Met die steun in de rug kunnen bedrijven mobiliteitsoplossingen op maat uitwerken en werknemers stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets, carpooling openbaar vervoer, randparking… “We investeren in harde argumenten die chauffeurs bekeren tot een van de alternatieven voor de auto”, zegt Weyts.
Het Pendelfonds ondersteunt werkgevers en overheden die initiatieven aanbieden voor een duurzaam woon-werkverkeer. “Ik wil de Vlamingen verleiden om ook in het woon-werkverkeer te kiezen voor de fiets of de bus”, zegt Weyts.
Vier Limburgse bedrijven krijgen nu, na de 10e oproep van het Pendelfonds, in totaal 431.362 euro financiële steun. Met dat geld investeren bedrijven in een uitgebreid fietsaanbod, treinabonnementen, of in de aanleg van bijvoorbeeld een carpoolparking op het bedrijventerrein.
Vzw KIDS in Hasselt bouwt een fietsenstalling mét laadpunt voor 50 elektrische fietsen. Woonzorgcentrum Den Akker in Sint-Truiden stelt zowel een e-bike, als speed pedelec als een plooifiets ter beschikking. Ziekenhuis Oost-Limburg trekt de kaart van verkeersveiligheid met onder meer de aanleg van een fietspad. Consultancybedrijf WCDI bvba uit Genk least maar liefst 196 fietsen, 180 e-bikes en 97 speed pedelecs.
“Elk bedrijf kiest een eigen aanpak, maar iedereen heeft hetzelfde doel: het woon-werkverkeer duurzamer maken”, stelt Weyts. “Door alternatieven slim te combineren, bereik je in veel gevallen nu al sneller en vlotter je werk.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is