Activiteiten voor alle Hasselaren in het kader van 'De week van de veerkracht'

Door Lies Jans op 19 september 2019, over deze onderwerpen: Hasselt, Welzijn

Op donderdag 10 oktober 2019 wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. Naar aanleiding van deze dag organiseert de stad Hasselt en het Jessa Ziekenhuis twee gezondheidsweken voor het personeel. De verschillende initiatieven staan in het teken van mentale veerkracht. “De aandacht voor de veerkracht willen we niet beperken tot acties voor het personeel. Deze week is een ideale kans om aan bewustmaking te doen, het thema bespreekbaar te maken en concrete tips te geven om de veerkracht te versterken. Als Hasselaar kan je gratis deelnemen aan een aantal lezingen.”, zegt schepen Lies Jans.

Gezondheidsweek

De gezondheid van werknemers en welzijn op het werk winnen aan belang, ook bij Groep Hasselt. Begin oktober vindt de 3e gezondheidsweek voor medewerkers plaats. Tijdens deze dagen is er een rijkgevuld aanbod rond gezondheid en welzijn voor de 1800 medewerkers van de Stad en het OCMW.

#SamenVeerkrachtig

“Voor het thema van dit jaar hebben we de mosterd gehaald bij de Vlaamse campagne ‘samen veerkrachtig’. De gezondheidsweken zullen dit keer helemaal in het teken staan van veerkracht.”, duidt schepen Jans. Omdat veerkracht iedereen aanbelangt, worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd waarop alle Hasselaren welkom zijn. “Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan lezingen over zelfzorg, mindfulness of veerkracht en verbinding na kanker.”, duidt Lies Jans.

​Schrijf je in!

Deelname aan alle activiteiten is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Surf zeker eens naar www.hasselt.be/nl/veerkacht voor een overzicht van alle workshops en lezingen, meer info over de inhoud van elke activiteit en het inschrijvingsformulier!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is