De N-VA werkt aan veilig fietsverkeer

Door Lies Jans op 4 juni 2018, over deze onderwerpen: Fietsbeleid, Hasselt, Limburg, Mobiliteit

BRUSSEL – Op maandag 4 juni start het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van een fietslus rond de Groene Boulevard. Dankzij een aantal ingrepen aan de binnenzijde van de kleine ring zal daar een ononderbroken, veilig en comfortabel fietspad komen. “Daar was zeker nood aan want de verkeerssituatie voor fietsers is nu niet ideaal”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Lies Jans.

 

“Momenteel wordt de promenade van de Groene Boulevard op een aantal plaatsen onderbroken door enkele obstakels en is de fietsroute niet altijd even duidelijk. Dit zorgt voor verwarring en onveilige situaties. De combinatie met oncomfortabele kasseistroken zorgt ervoor dat veel fietsers het fietspad aan de buitenzijde van de ring ook in tegengestelde richting gebruiken”, verklaart AWV de noodzaak van de werken. Daarvoor zocht het Agentschap in samenwerking met de Stad Hasselt naar oplossingen.

 

“Met deze investering creëren we concrete, nieuwe perspectieven voor de fietsers in Hasselt”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts. “Hiermee werken we de ‘missing links’ weg zodat de Groene Boulevard een vlotte en veilige fietsverbinding wordt.”

 

“De bestaande stukken promenade worden in de loop van de komende maanden door onder meer een beige, doorlopende asfaltlaag en fietsstraten met elkaar verbonden. Ter hoogte van de ventwegen krijgen fietsers voorrang. Daardoor ontstaat er een ononderbroken, comfortabele en veilige fietsstrook”, vult AWV aan.

 

“We zijn verheugd dat Vlaanderen investeert in het comfort van de Hasseltse fietsers”, aldus Lies Jans. “Die investeringen waar ook nodig. Je kan het gebruik van de fiets maar stimuleren als de fietsinfrastructuur optimaal is. Dat is de eerste stap. Daar wil N-VA Hasselt ook in de toekomst nog sterk op inzetten”, laat Jans nog weten.

 

Vanaf maandag 4 juni worden ter hoogte van de bibliotheek en de Maastrichtersteenweg de eerste twee zones aangepakt. In de loop van de volgende maanden zullen, met uitzondering van het Kolonel Dusartplein en de Kanaalzone, alle locaties rondom de kleine ring heringericht worden. De werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarom is het niet mogelijk om een concrete planning mee te delen.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is