De Shelter biedt nachtopvang aan Hasseltse daklozen

Door Lies Jans op 18 november 2019, over deze onderwerpen: Hasselt, Welzijn

Begin november opende voor het derde jaar op rij De Shelter op Campus H in de Zwarte-Brugstraat. Daklozen kunnen er in de winterperiode terecht. In totaal zijn er 25 bedden, momenteel verblijven er zo’n 8 personen per nacht.

Een douche, een bed en ontbijt: dat krijgt elke dakloze die zich aanmeldt bij De Shelter. Niet dat je er zomaar kunt aanbellen, iedereen die er verblijft wordt er door het Hasseltse hulpverleningsnetwerk aangemeld via het CAW Limburg. “Vooreerst trachten we steeds deze mensen op te vangen in het reguliere opvangnetwerk. Pas wanneer alle opties zijn uitgeput komt De Shelter in aanmerking”, legt schepen van de Hasselaar ‘Zorg en Samenleven’, Lies Jans, uit. “Iemand die wordt doorverwezen krijgt een bed voor minimum twee nachten toegewezen, maar het verblijf kan altijd verlengd worden als dat nodig blijkt.”

Tot en met 31 maart opent De Shelter de deuren. “Op deze manier bieden we een plek aan om tijdens de winter aan het koude weer en de vrieskou te ontsnappen. Bovendien is het een veilige plaats waar men tot rust kan komen tijdens de nacht. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat geen enkele Hasseltse dakloze de nacht noodgedwongen op straat moet doorbrengen.”, besluit schepen Jans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is