Lies Jans op vierde plaats Kamerlijst

Door Lies Jans op 26 maart 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen

Bij de komende verkiezingen van zondag 26 mei zal Lies Jans op de vierde plaats van de Limburgse Kamerlijst staan. Lies verlaat dus het Vlaams Parlement waar ze tien jaar lang als Vlaams volksvertegenwoordiger zetelde. Ze kandideert nu naar een zetel in het Federale parlement.

Ook in dat parlement zijn er nog heel wat thema's die binnen de expertise van Lies Jans passen, zoals volksgezondheid en mobiliteit. De N-VA wil deze bevoegdheden uiteraard liever homogeen op het Vlaamse niveau aanpakken maar zolang dat nog niet het geval is, zullen we de Vlaamse beleidslijnen op het Federale niveau doortrekken. Lies Jans is daar met haar ervaring in het Vlaams Parlement ideaal voor geplaatst. 

Op de verkiezingslijsten van N-VA Limburg is het alle hens aan dek. De partij is ervan overtuigd dat de andere partijen zonder hen zullen besturen als de kiezer dat toelaat. Daarom hebben lijsttrekkers Steven Vandeput en Zuhal Demir zowat al hun sterkhouders en stemmentrekkers opgevorderd om haar 10 zetels in de twee parlementen te behouden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is