Minister Weyts investeert in Hasseltse mobiliteit

Door Lies Jans op 5 december 2018, over deze onderwerpen: De Lijn, Fietsbeleid, Hasselt, Limburg, Mobiliteit

De Vlaamse Regering investeert fors in onze wegen en daar plukt ook Hasselt de vruchten van. “De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer en het Globaal Investeringsplan (GIP) bevat goed nieuws voor de mobiliteit in onze stad. N-VA-minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts geeft groen licht voor de aanpak van het gevaarlijk kruispunt Universiteitslaan met Trichterheideweg. De gunning voor dit project betekent een reuzestap voorwaarts in vlotter en veiliger verkeer”, zegt Lies Jans, mobiliteitsdeskundige van N-VA Hasselt.

 

Vlaanderen investeert ruim € 21 miljoen in de aanleg van een busbaan onder de Grote Ring die later ook als trambaan kan gebruikt worden. De doorstroming en stiptheid van de bussen op de as Hasselt-Genk – Noord-Limburg zal hierdoor sterk verbeteren. Daarboven zullen kwetsbare weggebruikers gebruik kunnen maken van extra fiets- en voetgangerstunnels om het kruispunt veilig over te steken en zal de weginfrastructuur verbeterd worden.

 

“Investeringen in infrastructuur zijn cruciaal voor onze regio”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans. “Ze versterken de verkeersveiligheid en maken het verkeer vlotter, wat goed is voor de economische ontwikkeling.”

 

Vlaanderen gunt het project aan THV Willemen Infra uit Hasselt en Franki Construct uit Kontich. De hoofdwerken zullen starten in het voorjaar van 2019, maar men is nu reeds bezig met de voorbereidende werken.

 

“Dit is geweldig nieuws voor Hasselt”, stelt Jans tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken. Meer verkeersveiligheid voor de kwetsbare weggebruikers en een betere doorstroming voor het openbaar vervoer.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is