Mobiel vaccinatieteam bereikt 121 kwetsbare personen

Door Lies Jans op 29 november 2019, over deze onderwerpen: Hasselt, Welzijn

Op twaalf momenten, verspreid over acht maanden en verschillende locaties, vaccineerde het mobiel vaccinatieteam 121 personen. Schepen van de Hasselaar Lies Jans (N-VA) is tevreden over dit aantal en kondigt nu al aan dat het vaccinatieteam ook in 2020 de baan op zal gaan.

 

Het mobiel vaccinatieteam doet verschillende locaties in Hasselt aan. “Daarmee wil de stad onvoldoende bereikbare doelgroepen sensibiliseren en vaccineren”, legt Lies Jans uit.

 

Het mobiel vaccinatieteam richt zich tot doelgroepen die de officiële instanties onvoldoende bereiken of die geen toegang hebben tot medische voorzieningen.

In onderling overleg komt het team ter plaatse vaccineren. Alle vaccins uit het basisvaccinatieschema zijn gratis. Alle gegevens worden ingevoerd in Vaccinnet, zodat elke arts de vaccinatiegegevens later kan raadplegen.

 

“De aantallen in de lijst zijn het aantal gevaccineerde personen. Daarnaast waren er ook een aantal personen aanwezig waarvan het vaccinatieschema na controle in orde bleek te zijn. Het bereikte aantal personen ligt dus hoger. De vaccinaties in Kuringen en Runkst zijn gekoppeld aan het moment van de voedselbedeling. We gaan dit in 2020 zeker herhalen”, is Jans tevreden over de respons.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is