Stad Hasselt mobiliseert samen met VTM orgaandonors

Door Lies Jans op 10 juli 2020, over deze onderwerpen: Hasselt

Samen met het populaire VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ zal de stad Hasselt orgaandonors mobiliseren. Daarvoor herhaalt het programma de grootschalige registratieactie van twee jaar geleden en betrekt er nu nauwgezet de lokale besturen bij. “Uiteraard stappen wij graag mee in dit project,” aldus schepen van de Hasselaar Lies Jans (N-VA). “Dergelijke initiatieven passen immers perfect in ons bestuursakkoord.”

“We motiveren onze inwoners, via de stedelijke communicatiekanalen, om bloed te geven en om zich als donor te registreren.” Zo staat het letterlijk in het bestuursakkoord van de stad Hasselt. “Het initiatief van VTM waarbij ze opnieuw Vlamingen willen mobiliseren om zich te registreren als orgaandonor past daar perfect in,” vertelt schepen Lies Jans.

In 2018 deed het VTM-programma Make Belgium Great Again al een eerste grote actie om zoveel mogelijk mensen te overtuigen zich te registreren als orgaandonor. Mét succes, want in dat jaar hebben er zich uiteindelijk meer dan 85 000 mensen geregistreerd als orgaandonor, en daar zijn we best trots op. Dat lukte onder andere dankzij een grote “registratiedag” - waarbij op één dag maar liefst 26 000 mensen zich registreerden.

“Dat verhaal willen ze nu overdoen en daar helpen wij als stad Hasselt graag aan mee. Zeker nu je sinds 1 juli op www.mijngezondheid.be door enkele simpele muiskliks je registratie in orde kan brengen, zonder je te moeten verplaatsen. We zullen deze actie dan ook actie promoten via onze officiële communicatiekanalen. We hopen hiermee alvast heel wat Hasselaren te kunnen overtuigen om zich te registreren als orgaandonor,” besluit Jans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is