Stad Hasselt wil buurtplatform uitbouwen

Door Lies Jans op 19 februari 2019, over deze onderwerpen: Hasselt

Op zaterdag 23 februari start de Week van de Vrijwilliger. De stad Hasselt legt dan traditiegetrouw haar vrijwilligers figuurlijk in de watten. “Dit jaar wilden we met Tinneke één specifieke vrijwilliger in de bloemetjes zetten. We zien haar als de verpersoonlijking van alle vrijwilligers in onze stad. Via haar willen we iedereen bedanken”, aldus schepen van de Hasselaar Lies Jans. Want Hasselt telt heel wat vrijwilligers. Het succes van het vorig jaar opgestarte vrijwilligersplatform bevestigt dat.

 

“Ons vrijwilligersplatform werd nu ongeveer een jaar geleden gelanceerd en het slaat aan. Momenteel staan er 439 vrijwilligersprofielen op het platform, aan de andere kant staan er 113 vacatures online. We zien daarin een grote diversiteit en dat is uiteraard een goede zaak”, aldus Lies Jans die nog verder wil inzetten op vrijwilligers. “Vrijwilligers zijn de motor van de hechte samenleving die wij in onze stad willen bereiken. Dankzij onze vrijwilligers worden ontelbare prachtige initiatieven, zowel kleinschalig als grootschalig, levendig gehouden. Dat willen we als stadsbestuur uiteraard blijven ondersteunen. Het voedt de cohesie in onze maatschappij. Elke vrijwilliger draagt zo bij tot een hechte samenleving.”

 

Symbolisch

 

Zo ook Tinneke. Zij draait al ongeveer 25 jaar mee in de vrijwilligerswerking van de stad Hasselt. “Ik werk al 18 jaar als vrijwilliger in de spelotheek. In 2000 begon ik daarmee op vraag van de Hummeltjes. Ik was toen net op prepensioen en vond het wel belangrijk dat ik bezig bleef. We zijn opgestart  in Sint-Lambrechts-Herk en daarna zijn we verhuisd naar Banneux, waar we nog steeds actief zijn. En ik wil er nog wel even mee doorgaan. Bovendien kan ik iedereen aanraden om ook aan vrijwilligerswerk te doen”, aldus Tinneke. “Het zijn mensen als Tinneke waarop je een gemeenschap kan bouwen. Daarom dat we haar vandaag ook in de bloemetjes zetten. Maar eigenlijk is dit meer symbolisch. We willen hiermee alle vrijwilligers bedanken en laten zien dat we aan hun denken. Niet alleen deze week. We willen de komende zes jaar inzetten op het vrijwilligersbeleid. Zo willen we verder evolueren naar de uitbouw van een buurtplatform waarbij we nog meer Hasselaren met mekaar in contact kunnen brengen”, besluit Lies Jans.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is