Subsidies voor restauratie daken Sint-Quintinuskathedraal

Door Lies Jans op 1 februari 2019, over deze onderwerpen: Hasselt, Limburg

Minister van onroerend erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) kende een restauratiepremie toe van 616 804,95 euro voor het herstel van de daken op de Sint-Quintinuskathedraal. De stad Hasselt keurde haar aandeel van 10% in dit bedrag goed tijdens de gemeenteraad van januari. De restauratiewerken kunnen dus van start gaan.

 

Voor het uitvoeren van de restauratiewerken aan de daken van de Sint-Quintinuskathedraal werd tijdens de gemeenteraad akkoord gegaan met de toekenning van een premie aan de kerkfabriek Sint-Quintinus ter waarde van 69 205, 52 euro. “Samen met de subsidies die de Vlaamse Regering al toekende, kunnen de werken nu dus van start gaan”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans, die eveneens schepen is in Hasselt.

 

“De kerkfabriek had eerder een aanvraag ingediend bij de Vlaamse Overheid. Na onderzoek van het dossier, besliste minister Bourgeois om deze premie toe te kennen. Ook de stad deed daarop haar duit in het zakje”, vult schepen van gebouwen Laurence Libert aan.

Beiden zijn verheugd met deze premie. “De Sint-Quintinuskathedraal is natuurlijk een heuse landmark in onze stad. De toren van deze prachtige gotische kathedraal is dominerend in ons stadsbeeld. Wij kunnen deze kathedraal nu weer klaarmaken voor de volgende decennia.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is